Finnøy enslig


Helse Pasientforening mener psykolog gambler med liv "Korsfareraktig fanatisme", "kunnskapsløst" og "farlig".

finnøy enslig frogner single klubb

Fagfolk og pasienter gikk til frontalangrep på psykolog Finnøy og NRK-programmet "Kjemi eller terapi? Hadde psykolog Ellen Kolsrud Finnøy vært til stede under pressekonferansen i Legenes hus torsdag, kan det vel tenkes hun hadde trengt en "lykkepille" i etterkant.

Integrering i Norge

Hennes oppfordring til psykiatriske pasienter om å kaste alle medisiner i finnøy enslig har skremt fagfolk, pasienter og pårørende. Det haglet med harde ord og beskyldninger.

Lofotfisket 1958 - V

Men ettersom "provokatøren" ikke var invitert til pressekonferansen, fikk hun ikke forsvart seg mot den massive kritikk som både hun og NRK ble til del. På rekordtid var representanter for fag— og interesseorganisasjoner trommet sammen for å kringkaste et korrektiv til Finnøys synspunkter. I NRK-programmet onsdag hevdet psykologen at medisiner er skadelig og bør kastes.

At medisinene ødelegger menneskets evne til å ta hånd om egne problemer. Samtaleterapi er den eneste behandling som Finnøy foreskriver mentalt syke mennesker, også de psykotiske.

Tok Finnøy med storm

Enslig svale En sint stemme, som ikke var invitert inn i panelet, tok plutselig ordet under pressekonferansen. Og endelig fikk Finnøy også litt ros.

Da hadde Finnøy-folket feiret den avgåtte Viking-treneren med både fyrverkeri og tomatsuppe. Fikk traktorlappen Det gikk nemlig finnøy enslig upåaktet hen at Benny hadde sagt ja til å trene Finnøys B-lag, som etter eget utsagn er Rogalands dårligste, med en enslig seier og en uavgjort i løpet av sesongens mange kamper. Men da svensken trakk i treningstøyet, sto 14 ivrige spillere og trippet etter instruksjon.

Bjørg Njaa, leder for Landsforeningen for Pårørende innen Psykiatri, mener Finnøy er modig og at hennes utspill kan presse frem en ønsket debatt. Som mor til en sønn med schizofreni-diagnose kjenner hun problemene fra innsiden. En større satsing på psykoterapi, bedre kontinuitet i behandlingstilbudet og bedre sosiale tiltak vil få ned medisinbruken.

Vil ikke bosette asylsøkere: – Jeg vil heller ha dem vekk et annet sted

Men å oppfordre folk til å kaste medisinene er å finnøy enslig for langt, fordi alternativene mangler. Både - og Deltagerne i panelet mente at Finnøys ideologi er uten vitenskapelig grunnlag, at hun står for en hjemmelaget og selvlært ideologi, som både er reaksjonær og foreldet.

Jeg føler det blir mer utrygt her på Finnøy, man må liksom låse inn alt man eier. Jeg vil heller ha dem vekk et annet sted, jeg. Til tross for at den borgerlige regjeringen har invitert kommunene med på dugnad for å bosette over asylsøkere med oppholdstillatelse, er ikke iveren like stor i egne leire: I en meningsmåling Norstat har utført for Finnøy enslig svarer 79 prosent av Frp-velgerne nei på spørsmål om deres kommune bør ta et større ansvar enn i dag for bosetting av asylsøkere med oppholdstillatelse. Motstanden mot å ta større ansvar for flyktninger i egen kommune er nest størst blant Senterparti-velgerne, 57 prosent svarer nei på spørsmålet.

Psykiatere, psykologer og pasienter frykter den skade TV-programmet kan gjøre. Følgelig hadde paneldeltagerne ett felles budskap: At folk som går på medisiner, nå ikkemå kutte ut disse, som følge av programmet.

finnøy enslig råholt speed dating

Det må kun skje i samråd med lege. Lederen i Norsk psykiatrisk forening, Bjarte Stubhaug, fryktet også den skyldfølelse pasienter kan få når Finnøy hevder at pasienter som blir friske av medisiner, ikke er ordentlig friske.

– Håper på bosetting i løpet av første kvartal

Det er finnøy enslig vår erfaring at folk presses til å bruke medisiner de ikke har behov for, understreket nestleder i Norsk psykologforening Anders Skuterud.

Faggruppene understreket behovet for både samtaler og medisinsk behandling. Ikke et enten eller. Manglende kapasitet innen psykoterapi finnøy enslig dessverre at endel pasienter kun blir tilbudt medisiner, ble det påpekt.

finnøy enslig lillesand single

Han representerer pasientforeningen Hieronymus og har selv erfaring som pasient. Amundsen nøler ikke med å kalle budskapet på NRK onsdag for skremselspropaganda og at Finnøy gambler med folks liv.

Pasientforening mener psykolog gambler med liv

Tallet på selvmord er høyt nok som det er. Også hjelpetelefonen til Mental Helse merket natt til torsdag en markert økning i antall henvendelser, opplyser generalsekretæren i Mental Helse Norge, Einfrid Halvorsen. Les også.