Larkollen enslig, åring tiltalt for brannen i avlastningshjemmet på Kure gård – Dagsavisen


Nyheter åring tiltalt larkollen enslig brannen i avlastningshjemmet på Kure gård Fire personer lå og sov i avlastningshjemmet for psykisk syke, da en mann 22 i psykotisk tilstand skal ha satt fyr på bygget. I august må han møte i Moss tingrett.

dating site i førde online dating bø

Flere mennesker kunne ha blitt drept dersom brannen ikke ble oppdaget i tide, fastslår påtalemyndigheten når saken skal opp for Moss tingrett Tvungent psykisk helsevern Larkollen enslig trebygningen, hvor fire pasienter lå og sov denne sommernatten i Rygge, skal den tiltalte mannen, i psykotisk tilstand, ifølge tiltalen, ha helt diesel på ytterveggen før han tente på bygget.

Han larkollen enslig tiltalt etter den såkalte mordbrannparagrafen, i straffeloven, som kan gi en minstestraff på to års fengsel.

  1. Barnevern Moss - no har 27 treff
  2. Forsand speed dating
  3. Plasseringen på bakkenivå innebærer meget enkel adkomst rett fra det flotte fellesanlegget.
  4. Хотя они светились в сотне километров от нее, вид их был великолепен - на фоне черноты и далеких звезд.
  5. А как мы узнаем, когда нам пора идти.
  6. Николь оглядела стол.
  7. Datingsider i meløy
  8. Тем временем на стене появилась другая картинка.

Øvre strafferamme er 21 år ved tap av liv. I dette tilfellet ønsker påtalemyndigheten overføring til tvungent psykisk helsevern. Fire personer lå og sov i bygningen, og en eller flere av disse kunne lett ha omkommet om brannen ikke var blitt oppdaget og slukket i tide», heter det i tiltalebeslutningen fra statsadvokaten i Oslo, beordret av riksadvokaten.

Mangeårig institusjon Kure gård mellom Larkollen enslig og Larkollen har i noen år vært driftet som et avlastningshjem for psykisk syke, drevet av det private helse- og omsorgsforetaket Aleris.

Aktuelle temaer

Institusjonsdrift har det vært på gården i mange år, og før avlastningshjemmet ble etablert var gården asylmottak for enslige mindreårige. En pårørende til en daværende beboer sendte to uker etter brannen en bekymringsmelding om avlastningssenteret, som blant annet gjaldt brannvarslingssystemet. Regionledelsen i Aleris svarte da at de har gode systemer og rutiner, blant annet ved bruk av nattevakt på hyppige kontroller.

notodden speed dating norway vaksdal single speed

Det har ikke lyktes Dagsavisen å få en kommentar fra Aleris til denne saken, men trolig var det en slik rutinekontroll som avdekket brannen i tide. Uansett satte altså den tiltalte mannen flere liv i stor fare da han tente på bygget, slår statsadvokaten fast.

single menn i porsanger oppdal single menn

Vold mot sykehusansatt Den samme mannen er også tiltalt for vold mot og legemsbeskadigelse av en ansatt ved Sykehuset Østfold 3. Dette medførte at hun falt og slo hodet i gulvet.

speed dating norway sømna larvik singel

Resultatet var blåmerker på en overarm og ribbeina, hoven ankel, sterke smerter i en fot og sykemelding i til sammen 16 dager. Det er satt av to dager til rettssaken, som åringens forsvarer foreløpig ikke ønsker å kommentere.