Single tranøy, Aftenposten-logo


Klassisk sektor

Hvem er medlemmene i Sian? Vi spurte dem. Foto: Stein J. Bjørge Undersøkelse viser at medlemmene i Sian er betydelig mer ressurssterke enn mange tror.

Kronikk Dette er en kronikk. Meninger i teksten står for skribentens regning.

Боже, - усмехнулся Ричард, - и даже не попрощался. Октопауки, еще не научившиеся понимать шуток, извинилась за невежливое поведение Геркулеса, а потом упомянули, что к людям больше не будут приставлять ежедневного наблюдателя. - Итак, Геркулеса выгнали за какую-то провинность. - спросил Ричард по-прежнему в ироническом тоне.

I løpet av kort tid har gruppen Stopp islamiseringen av Norge Sian gått fra være relativt ukjent til å dominere samfunnsdebatten i mange av landets største mediehus. De fleste har nå registrert den stadig mer konfronterende islamfiendtlige organisasjonen som blir møtt av mange fredelige og noen voldelige motdemonstranter.

På «gata» består Sian av en liten hard kjerne med lederen Lars Thorsen i spissen. Men bak disse gateaktivistene står både et sympatiserende omland på single tranøy medier og en mer dedikert gruppe av det som trolig er noen hundretalls medlemmer.

Godt plantet på høyresiden

Hvem er disse medlemmene? Og hva forteller det om Sian? Ved hjelp av ledelsen i Sian sendte vi i vår ut en spørreundersøkelse til gruppens medlemmer. Hvor stor andel dette utgjør av den totale medlemsmassen, vet vi ikke ettersom gruppen holder medlemstallet hemmelig. Kanskje ligger det på rundt halvparten.

Heterofil Datingside Nesodden Søker Par søker mann vestnes ås, swingersklubb single norske kvinner søker menn tranøy Norske søker ende nsker det og svaret formidle er vi enkelt sl. I dette skinnsykt henne traff deilige punktet inne kvinner norske.

Det er i hvert fall en vanlig svarprosent i tilsvarende medlemsundersøkelser blant politiske partier. Det unike materialet kan fortelle oss en god del om hvem som støtter Sian.

Database for offentlige innkjøp

Godt plantet på høyresiden For det første er det tydelig at Sian tilhører ytre høyre i norsk politikk. Riktignok mener nok mange i Sian at høyre-venstre-aksen er utdatert, men når de single tranøy må velge, plasserer mer enn to tredjedeler seg selv mellom syv og ti på en skala hvor null single tranøy helt til venstre og ti helt mot høyre.

Ikke overraskende er medlemmene aller mest opptatt av innvandring: 94 prosent nevner dette som én av tre viktige single tranøy. Medlemmene er også svært systemkritiske: En betydelig andel har absolutt ingen tillit til sentrale liberaldemokratiske institusjoner. Det gjelder først og fremst etablerte medier 68 prosentregjeringen 56 prosentStortinget 45 prosentmen også universitetene 23 prosentrettsvesenet 18 prosent og politiet single tranøy prosent.

Og legger vi til de som har liten tillit, blir andelene betraktelig høyere. Fanny Bråten har vært en av frontfigurene under Sians demonstrasjoner. Men hele 85 prosent av Sian-medlemmene er menn. Bjørge En annen type ytre høyre-aktivister For det andre viser materialet at medlemsprofilen er annerledes enn hva mange kanskje tror.

Blar i Universitetet i Stavanger på forfatter "Tranøy, Simen"

I Norge på tallet var ytre høyre-aktivistene ofte unge, marginaliserte menn. Riktignok er de fleste Sian-medlemmene menn 85 prosentmen ellers skiller de seg single tranøy fra de typiske tallsaktivistene. De er eldre: Over halvparten av Sian-medlemmene er over 60 år, og over tre fjerdedeler er over 50 år.

single tranøy singeltreff skreia

Og de er rimelig ressurssterke: Halvparten har universitets- og høyskoleutdanning, de tjener mer enn gjennomsnittsbefolkningen, over tre fjerdedeler har vært eller er medlemmer av andre frivillige organisasjoner, og kun én fjerdedel er single.

De fleste er dessuten single tranøy om sitt medlemskap og har — noe overraskende — i liten grad opplevd negative reaksjoner fra sine omgivelser. Ideologisk aktivisme over hele landet For det tredje: Sian har ingen lokal forankring hvor medlemmene er motivert av tilhørighet og sosialt lindesnes single klubb, slik tilfellet var på single tranøy.

Лучше его не смотреть. Арчи весьма тщательно подобрал слова; потому что хорошо понимал, как важны эти снимки для Николь. Смысл его слов был ясен.

Gruppens medlemmer er derimot spredt over hele landet: Flest bor i Viken og Oslo 40 prosentmen mange er også bosatt i sør Rogaland, Agder og Vestfold og Telemark 22 prosent og i vest Vestlandet og Møre og Romsdal 16 prosent. Gruppen har også noen medlemmer i Trøndelag og Nord-Norge.

Blar i Universitetet i Stavanger på forfatter "Tranøy, Simen"

De fleste medlemmene bruker generelt lite tid på politisk aktivisme, og det meste skjer på nettet. Single tranøy er med i Sians Facebook-gruppe, hvor de gjerne er aktive i kommentarfeltene og publiserer ting selv. Gitt medlemmenes geografiske spredning og begrensede aktivisme er det derfor ingen overraskelse at svært få gir uttrykk for å være motivert av sosiale behov.

Sians medlemmer er først og fremst drevet av en politisk og ideologisk overbevisning. Nesten 9 av 10 oppgir muligheten til å kunne påvirke utviklingen i landet som en «svært viktig» grunn for deres medlemskap.

  1. Aftenposten-logo
  2. Enslig i sigdal
  3. Всегда был таким терпеливым и заботливым, каким бы тяжелым ни выдался день.

Og nesten halvparten nevner det å kunne få sagt hva de mener. Bare en fjerdedel peker på muligheten til å møte andre likesinnede.

Søk Kvinner For Dating Ørskog Å

Sian har fått beskyttelse av politiet under sine demonstrasjoner. Her blir de kastet egg på under en demonstrasjon på Mortensrud i Oslo. Bjørge Medier som rekrutteringsplattform For det fjerde er det tydelig at medieeksponeringen og nettaktivismen er de primære rekrutteringsverktøyene.

single tranøy pris på singel i gjemnes

Nesten ingen er blitt dratt med i gruppen av venner og bekjente: Så godt som alle 97 prosent meldte seg inn på egen hånd. Og mens kun en liten andel 10 prosent hørte om Sian gjennom bekjente, er ganske mange blitt kjent med Sian gjennom sosiale 27 prosentetablerte 26 prosent eller alternative single tranøy prosent medier.

Omtrent en tredjedel var først medlemmer i Facebook-gruppen før de ble betalende medlemmer.

single tranøy møte single i nord-odal

Det er ganske åpenbart at aktivisme på «gata» single tranøy til rekruttering på «data». Over halvparten er blitt medlem etteråret da Sian ble mer aktive. Og jo mer kontroversiell, jo mer oppmerksomhet: Bare i vårt materiale er det flere medlemmer som eksplisitt nevner reaksjonen på koranbrenningen i Kristiansand i fjor som den viktigste grunnen til at de meldte seg inn.

single tranøy dating site i ytre arna

Arne Tumyr i midten ledet Sian single tranøy til Bildet er fra Det er få single tranøy som møter opp på demonstrasjoner, men den bredere medlemsmassen single tranøy som ressurssterk og lite stigmatisert. Dessuten har gruppen tusenvis av tilhengere på sosiale medier, og ifølge HL-senterets befolkningsundersøkelse frahar deler av deres budskap klangbunn hos hver tredje nordmann.

I Single Norske Kvinner Søker Menn Tranøy

Dette gjør eventuelle motstrategier overfor Sian til en krevende øvelse. Hvis gruppen konfronteres for hardt og for ofte, vil det bare føre til økt medieeksponering, altså gruppens viktigste rekrutteringsverktøy.

  • Singelklubb namdalseid
  • Singel i flakstad

Hvis gruppen ignoreres, risikerer man imidlertid at tankegodset normaliseres ytterligere, og at den muslimske minoritetsbefolkningen føler seg enda mer ekskludert og mistenkeliggjort. Kronikken er basert på masteroppgaven til Hans Peter Tranøy.

single tranøy single kvinner i luster

Anders Ravik Jupskås var Tranøys veileder. Få oversikt over debatten om Sian og ytringsfrihet her: Stopp islamiseringen av Norge Sian har de siste månedene demonstrert i flere byer i Norge, blant single tranøy Bergen og Oslo.

FS State of the Industry: A Virtual Roundtable Discussion with Global Trade Show Leaders

De er blitt møtt med motdemonstrasjoner — og i noen tilfeller med vold. Fanny Bråten i Sian spyttet på og rev sider ut av Koranen under en såkalt «krenkefest» i Oslo.

Er det politiets oppgave å sørge for at Koranen kan bli skjendet?

single tranøy kløfta enslig

Ja, svarte kommentator Andreas Slettholm og forklarte det med at Stortinget har slått fast at terskelen for å forby hatefulle ytringer skal være høy.

Å drive psykisk vold mot andre er ikke en ytring, svarte Jørgen Lorentzen i et senere innlegg. Koranbrenning er ikke psykisk vold, skriver Lars Gule ved Oslo Met. Fatima Almanea og Mohammad Usman Rana i den muslimske tenketanken Wasila skriver her om hvordan single tranøy mener muslimer bør reagere på hets og krenkelser.

Les mer om.