Hemsedal single


Tapestry with stripes and rosepath from Ål Tapestry in single rosepath from Hemsedal Beskrivelse: Åkle i enkel krokbragd fra Hemsedal.

hemsedal single

Åkleet er i varme fiolett og rød-orange hemsedal single. Vevd hemsedal single to deler og sydd sammen. Åkleet har vært fargesterkt, men det er svært bleket og enkelte steder er det vanskelig å se mønstret av den grunn.

hemsedal single

Eier: Jon og Marit Larkollen enslig Vever: Ukjent Teknikk: Enkel krokbragd er en tre eller fire-skaftet kypert som er hovlet i spiss og med rett gjennomgående trøing. Ved å slå innslaget helt tett sammen og bytte farger innenfor trøingsrapporten, kommer det karakteristiske mønsteret frem. Innslaget dekker over en renningstråd om gangen mens det floterer over flere renningstråder på vrangen.

hemsedal single

Når en vever krokbragd, lager en ofte mønsterrutene høyere enn de er vist på mønsterarket. Da blir mønsteret tydeligere.

hemsedal single

Teknikken som gir et tykt stoff, blir mest brukt til åklær og egner seg til improvisert fargebruk direkte i veven. Garnkvaliteten er tilsvarende Rauma åklegarn eller Hoelfeldt Lund grovt kunstvevgarn.

hemsedal single